21 Mart 2020 Cumartesi

Linux Web Hosting

LINUX WEB HOSTING


Kişisel ihtiyaçlarınız veya işletmeniz için mükemmel bir alan adı seçtiniz. Şimdi bir web kendi parlak web sitesi geliştirmek için hosting paketi arıyoruz. Linux hosting veya Windows hosting ile ilgili bazı arama ve teklifler bulabilirsiniz. Biraz şaşkınsın. Windows barındırma ile ilgili birtakım özellikleri okuyamazsınız. Linux hosting açıklaması o kadar da karmaşık değil. Ancak bilgisayarınızda Windows (veya Mac) çalıştırıyorsunuz. Uyumluluk sorunu olmayacak mı?

HAYIR, OLMAYACAK!


NASIL ÇALIŞIR

Web sitenizin hosting kendi sunucusunda web hosting şirketi tarafından yapılacaktır (sizinkine benzer bir bilgisayar ama birkaç web sitesi için bir hub gibi davranır.) Linux web hosting sadece web barındırma şirketi Linux işletim sistemi üzerinde çalışıyor demektir sunucular. Bilgisayarınızdaki içerik asla sunucuda çalışmaz. Öte yandan, barındırma şirketinin sunucusundaki içerik asla bilgisayarınızda çalışmaz. Uyumluluk sorunu hiçbir zaman ortaya çıkmaz. Web sitenizin içeriği sunucuda çalışacak şekilde özel olarak hazırlanmıştır. Ve işte bu.

LINUX HOSTING'İN AVANTAJLARI

Linux hosting'in avantajları, ilk etapta daha ucuz olması, çünkü Linux'un açık kaynaklı bir işletim sistemi olması. Herkes bilgisayarlarına ve sunucularına indirip çalıştırabilir. Windows için durum böyle değil. Linux, PHP komut dosyalarını ve MySQL veritabanlarını destekler. Linux'un Windows'tan daha güvenli olduğuna inanılıyor. Ayrıca Windows daha kararlı; dolayısıyla, web sitenizin kesinti süresi önemli ölçüde azalır.

Diğer taraftan Windows, birçok farklı komut dosyası ve teknoloji çalıştırabilir, ancak bunlar daha özel ihtiyaçlar içindir.

Peki DAHA İYİ NEDİR?

Çizilebilir sonuç kişisel bir web sitesi istiyorsanız veya küçük veya orta ölçekli işletme web hosting arıyorsanız, Linux hosting daha uygun ve ucuz web hosting olacaktır. İşletmeniz büyüdüğünde ve web sitenizin Windows Hosting'e özgü bazı özelliklere ihtiyacı olduğunda Windows'u barındırma olarak bırakın.

TeknoHost
Gülen Baba tavsiye edebileceğimiz en iyi web hosting şirketidir. Bu etki alanı adı kayıt hizmetleri yanı sıra web paylaşılan web barındırma adanmış sunucu barındırma kadar değişen hosting sunuyor. Gülen Baba ile Gülümsemenizi dileriz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder